طرح توجیهی پرورش وبسته بندي كبك

گوشت كبك
گوشت اين پرنده از گوشتهاي بسيار سودمند و لذيذ است اگرچه دسترسي به آن حد اقل در حال حاضر
دركشور ما براي همه مهيا نيست. ويژگيهاي گوشت اين پرنده به شرح زير است :
در هر صد گرم گوشت كبك ۲۴٫۵ گرم آلبومين، ۱٫۴ گرم چربي و حدود ۱ تا ۱٫۵ گرم مواد معدني وجود دارد

وجود مقدار زيادي از مواد معدني در گوشت كبك نشان دهنده ارزش حياتي آن است. مقدار پتاسيم اين گوشت
زياد است و كلسيم، فسفر، منيزيم، آهن و گوگرد موجود در آن نيز بدن را تامين ميكند.
كاني هاي موجود در گوشت كبك به خوبي جذب بدن ميشود و به همين جهت در اين زمينه مواد مورد نياز
بدن را در دسترس سلول قرار ميدهد.
گوشت كبك براي همه افراد اعم از كودك و سالمند، غذايي سالم و سلامت بخش است. گوشت كبك كمتر
توليد اسيد اوريك ميكند، فعاليت كليه را افزون ميسازد و به دفع سموم بدن ياري فراوان ميرساند. باتوجه به اين
ويژگي ها براي همه افراد و در مورد همه بيماريها، غذايي خوب و موثر است.

ويژگي هاي منحصر به فرد گوشت كبك:
پروتئين هاي حيواني مانند گوشت دام و طيور به دليل داشتن مقادير بالاي عناصر كلسيم و فسفر، ويتامين هاي
كمپلكس، اسيدهاي آمينه ضروري متيونين و ليزين و تعادل مناسب اسيدهاي آمينه ضروري در مقايسه با B
منابع پروتئين گياهي مانند سويا، ذرت و… ارزش بيولوژيكي بالاتري دارند. حال گوشت كبك نه تنها مضرات
گوشت قرمز دام هاي بزرگ را كه روزانه از سوي متخصصان پزشكي گوشزد مي شود ندارد بلكه توانسته نيازهاي
مردم به تنوع گوشت سفيد در بازار را برآورده كند و حتي به لحاظ طعم ومزه هم به بسياري از گوشت هاي
سفيد همچون مرغ، بلدرچين و… ارجحيت دارد. چرا كه گوشت اين حيوان داراي طبيعت گرم بوده و زود هضم
مي باشد و خواص دارويي و درماني فراواني دارد كه براي مثال مي توان به موارد زير اشاره كرد:
تقويت قواي جنسي
برطرف نمودن ضعف عمومي بدن و درد مفاصل

تقویت حافظه (درمان فراموشي)
تقويت سيستم گوارشي
پيشگيري از ابتلا به عوارض قلبي و عروقي (به دليل كلسترول بسيار پايين)
برخلاف تصور بسياري افراد، خواص گوشت كبك پرورشي كمتر از نوع وحشي آن نمي باشد زيرا همان طور كه
اشاره شد در تغذيه اين پرنده از مواد كاملا طبيعي استفاده مي شود بنابراين گوشت حاصل، طعم و بوي طبيعي
خود را حفظ مي كند.
وجود مقدار زيادي از مواد معدني در گوشت اين پرنده نشان دهنده ارزش حياتي آن است. مقدار پتاسيم اين
گوشت زياد است و كلسيم، فسفر، منيزيم، آهن و گوگرد موجود در آن نيز مي تواند نياز بدن را تامين كند.
كاني هاي موجود در اين گوشت به خوبي جذب بدن مي شود و به همين جهت زمينه مواد مورد نياز بدن را در
دسترس سلول قرار مي دهد.
(امام موسي كاظم عليه السلام مي فرمايندگوشت كبك ساق را محكم مي كند و تب را مي برد)………..

نام محصول پرورش وبسته بندي كبك
ظرفيت پيشنهادي طرح ۱۰۰ تن در سال
موارد كاربرد غذايي
مواد اوليه مصرفي عمده دان، جوجه كبك يك روزه
كمبود محصول –
اشتغال زايي مستقيم ( نفر) ۱۱
زمين مورد نياز (متر مربع) ۳۰۰۰

طرح توجیهی پرورش وبسته بندي كبك

۷۴صفحه

۳۰۰۰تومان