طرح توجیهی تولید ماشین آلات خشک کن میوه و سبزیجات

به نام خدا

طرح تولید دستگاه خشک کن میوه و سبزی

اساس  روش خشک کردن همانا روی این اصل ساده است که میکرو ارگانیسم های موجود روی مواد
غذائی خشک شده قادر به رشد نخواهند بود ، بدین معنی که این موجودات نمی توانند روی
موادی که فعالیت آبی آنها زیر ۰,۶ است رشد کنند . فعالیت آبی ( نسبت فشار بخار آب محصول
در یک محیط بسته به فشار آب خالصبه همان شرایط ) عامل نشان دهنده قابل اعتمادتری
نسبت به مقدار آب موجود برای تعیین مقاومت ماده خشک شده در برابر فساد می باشد . رابطه
بین این دو عامل از محصولی به محصول دیگر به طور قابل ملاحظه ای متغییر است .
مواد غذائی خشک شده دارای مزیت های خاصی بر دیگر مواد غذائی که به روش های دیگری
نگهداری شده اند ، می باشند . این مزایا شامل سبکی و کم حجم بودن محصول و بی نیازی از
استفاده از سردخانه جهت نگهداری آنها خواهد بود .
خشک کردن سبزی و میوه را در حالت کلی می توان به دو گروه عمده تقسیم بندی کرد :
خشک کردن سنتی ·
در این روش خشک کردن سبزی و میوه در آفتاب و یا با استفاده از تجهیزات سنتی صورت
می گیرد .

خشک کردن خرما ، انگور ، انجیر ، آلو ، آلبالو و … با استفاده از روش های سنتی هنوز هم
در ایران و بسیاری از کشورهای دیگر انجام می گیرد . در این روش محصول در روی سینی و
حتی روی زمین و توسط تابش گرمای خورشید خشکانده می شود .
خشک کردنصنعتی ·
خشک کردن صنعتی به کلیه روش های خشک کردن که آب تحت شرایط کنترل شده حرارت،
رطوبت، سرعت جریان هوا و غیره، از محصول جدا می شود ، اطلاق می گردد . در این روش
خشک کردن سبزی و میوه با استفاده از حرارت و وزش باد که بصورت مصنوعی و از طریق
ماشین آلات خشک کن ایجاد می گردد ، خشک می شوند . کنترل شرایط در روش خشک کردن
صنعتی منتج به کاهش زمان خشک کردن شده و علاوه بر آن امکان تولید محصول خشک
مرغوبی را نیز میسر می سازد .
امروزه سبزی و میوه های بسیار زیادی از طریق صنعتی خشک می شوند که بعنوان نمونه
می توان به خشک کردن برنج ، حبوبات ، سبزی های مختلف ، کشمش ، زردآلو ( قیصی ) آلو
قطره طلا ، آلبالو ، پسته و غیره اشاره کرد که بواسطه آن صنعت خشکبار در کشورها شکل می
گیرد .
خشک کردن صنعتی در مقایسه با روش های سنتی دارای مزایای بسیار زیادی می باشد که
در اینجا می توان به موارد زیر اشاره کرد :……..

نام محصول ماشین آلات خشک کن میوه و سبزیجات
ظرفیت پیشنهادی طرح (ظرفیت عملی) ۴۲ دستگاه در سال
موارد کاربرد
خشک کردن انواع سبزی ها ·
خشک کردن حبوبات ·
خشک کردن میوه ها و تولید خشکبار وغیره
مواد اولیه مصرفی عمده
انواع فولاد به اشکال میلگرد ، ورق و پروفیل ·
تجهیزات جانبی الکتریکی ·
الکتروموتور ·
الکترو پمپ ·
تجهیزات الکترونیکی ·
….. ·
کمبود محصول (پایان برنامه توسعه چهارم) ۴۲ دستگاه در سال
اشتغال زایی (نفر) ۲۷
زمین مورد نیاز (مترمربع)۴۱۰۰

طرح توجیهی تولید ماشین آلات خشک کن میوه و سبزیجات

۶۱صفحه

۳۰۰۰تومان

4 دیدگاه
  1. naser
    • admin
  2. soltanalichehri
    • admin

پاسخی بدهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

WordPress SEO fine-tune by Meta SEO Pack from Poradnik Webmastera