طرح توجیهی تولیدشیره,سرکه,الکل وآب انگوراز انگوروضایعات کشمش

به نام خدا

طرح توجیهی تولیدشیره,سرکه,الکل وآب انگوراز انگوروضایعات کشمش

محصولات موردبحث در این طرح به این شرح است:
شیره
این ماده هم به صورت خانگی و هم به صورت صنعتی در کارخانجات نبات سازی ، شربت سازی ، قنادی ها و…. کاربرد فراوان دارد.شیره انگور را می توان با شیر، سر شیر، خامه، ارده و فرنی و … مخلوط کرده بعنوان جایگزین شکر استفاده کرد.
نحوه و موارد استفاده از شیره انگور:
۱-    به عنوان روکش دقیقاً همانند مربا مارمالاد جهت صبحانه
۲-    به عنوان روکش برای دسرها و بستنی
۳-    به عنوان شیرین کردن همراه با شیره تازه انواع گوناگونی از خامه ها و روغن کنجد
۴-    جهت تولید سرکه و الکل با کیفیت بالا
۵-    جهت تولید نوشیدنیهای سالم و بهداشتی
۶-    به عنوان رنگ دهنده جهت غذا و دارو
۷-    به عنوان ماده ای در صنعت نانوائی شکلات و شیرینی پزی
آب انگور
نوشیدنی است که از چلاندن و فشار دادن انگوربهدست می آید. آب انگور، نوشیدنی خوشمزه ای است که در سراسر دنیا آن را مصرف میکنند. بزرگترین صادر کننده آب انگور درجهان، کشوربرزیل و بعد از آن ایالت فلوریدای آمریکا می باشد.  معمولاً برای صادر کردن آب انگور، ایننوشیدنی را به صورت پودر درآورده و پس از رسیدن به کشور مقصد، پودر انگور را باآب مخلوط می کنند و سپس این آب انگور را عرضه می نمایند.
آب انگور تازه، طعمترش دلچسبی دارد. حاوی مقادیر زیادیویتامین ث واسید آسکوربیک  می باشد وبنابراین، یکی از منابع خوب این نوعویتامینمحسوب می شود. برخی تولید کنندگانآب انگور به فراورده های خود،اسیدسیتریک یااسید آسکوربیکاضافه می کنند؛ در عین حال کهدیگرمواد مغذیاز جملهکلسیم وویتامین دهم به منظور افزایش خواص آبانگور به آن می افزایند.
آب انگورکنسانترهمنجمد، نوعی فراورده است که تولیدکنندگان بزرگ این نوع نوشیدنی در مبادلات کلان، معمولاً از این شکل آب انگوراستفاده می کنند.  زمانی که به آب انگور کنسانتره که از حالت انجماد در آمده،آب اضافه کنند، دوباره به شکل آب انگور طبیعی بر می گردد.تقریباً بیشتر آبانگور های مصرفی در آمریکا از این نوع هستند. از آنجا که حجم آب انگور منجمدکنسانتره با حجم آب انگور معمولی تفاوت فاحشی دارد، بنابراین حمل و نقل این نوع آبانگور بسیار راحت تر صورت می گیرد و در نتیجه هزینه ها کاهش یافته و این آب انگوربا قیمت باصرفه تری به مصرف کنندگان عرضه می گردد و معمولا در دسترس می باشد.
اگر چه تصور می شود که آب انگور منجمد کنسانتره،تازگی آب انگور طبیعی را ندارد، باید بدانیم که آب انگور طبیعی نسبت به این نوعآب انگور بدمزه تر است؛ چون مدت زمانی که صرف آب گرفتن، بسته بندی و حمل این آبانگور ها برای مصرف نهایی می شود، طعم و مزه آب انگور را دچار همان تغییراتی میکند که ممکن است طی عمل منجمد کردن و کنسانتره ایجاد شود. بنابراین بیان این که آبانگور منجمد کنسانتره طعم و مزه آب انگور طبیعی را ندارد، چندان درست نمی باشد.
در ایران این محصول به عنوان خالص یا مخلوط جهت مصرف و به صورت آب میوه عرضه می گردد.آب میوه، مایعی است که معمولاً درگیاهان یافت می شود. مثلاًآبانگور، عصارهمیوه درخت انگور میباشد. آب میوه یکی از نوشیدنی های رایج مردم دنیاست.
هر آب میوه ای میزانخلوص مشخصی دارد. در برخی کشورها، آب میوه ها، ۱۰۰ درصد خالص هستند. البته در بیشترجاها آب میوه ها طبیعی نیستند.
کارخانجات تولید کننده آب میوه، از میوه هااسانسیاعصارهتهیه می نمایند و از مخلوط نمودن ایناسانس با شکر وآب، انواع آب میوه تهیه می کنند. این نوع آب میوه ها به دلیل داشتنشکر، تنهاانرژی زا بوده ومعمولاً خواص زیادی ندارند. اما آب میوه های تازه سرشار از انواعویتامین هاو املاح بوده و ارزش غذایی بسیاربالایی دارند.

اغلب افراد سعی می کنند که در وعده یصبحانه، یکلیوان آب میوه تازه بنوشند تا ویتامین های مورد نیاز بدنشان در طول روز تامین شود.

معمولاً از میوه هایآناناس،انبه،انگور،سیب،آلبالو،گیلاس،انگور،زرد آلو ،هلووانار آبمیوه تهیه می کنند.
آب انگور
آب میوه می تواند به حالتکنسانترهموجود باشد. کنسانتره، شکلی از ماده است که اکثر اجزای اصلی تشکیل دهنده یا حلال آنرا حذف نموده اند. معمولاً با گرفتنآب موجود در یک محلول یاسوسپانسیون، مثلاً گرفتن آب موجود در آب میوه و تبدیل آن به پودر یا کنستانره تبدیل می شود.
فایده تولید کنسانتره این است که با حذف آب، وزنمادهغذایی کاهش یافته و بنابراینحمل و نقل آن راحت تر و با صرف هزینه ی کمتر صورت می گیرد، به علاوه کنسانتره را بهراحتی در هنگام مصرف با اضافه نمودن حلال (معمولاً آب)، به حالت اولیه خودبرگردانده و مصرف می کنند
سرکه
جهت مصارف خانگی و کارخانجات تولید کننده صنایع غذایی از جمله کنسرو ها و ترشی سازی ها کاربرد دارد. برای طعم و مزه دادن به انواع غذاها از سرکه بعنوان نوعی چاشنی استفاده می‌کنند. درتهیه انواعترشیهم اینماده بسیار کاربرددارد.

سرکه ، نوعی مادهپاک کنندهخنثی (منظور از خنثی داشتن ثابت اسیدی بازی ۷ است)و ارزان قیمت است که بهمحیطزیست هم هیچ آسیبی نمی‌رساند (بر خلاف برخی مواد پاک کننده). معمولاً از سرکهسفید برای پاک کردن استفاده می‌شود. برای مثال ،مخلوط آب و سرکه (یک قسمتسرکه و چهار قسمت آب) قادر است تاشیشه‌های پنجره را بخوبی تمیز کند. اگر احساس می‌کنید که پس از تمیز کردن شیشه‌ها با سرکه ،شیشه‌هاچرب شده‌اند، نصف قاشقغذاخوریصابون مایع بهمخلوط اضافه کنید. این صابون مایع هر گونه لک و چربی شیشه را از بینمی‌برد.
لوله ها را می‌توان با استفاده از مخلوطسرکه سفیدوجوششیرین تمیز کرد. پس از مدت زمان معین ، چند گالن آب داخل لوله بریزید تا اثرسرکه و جوش شیرین کاملاً از بین برود.
از سرکه در کشور چین بعنوان نوعیدارویخانگی استفاده می‌شود. معمولاً سرکهرا برای جلوگیری از پخشویروس سارس وذات الریهمورد مصرف قرار می‌دهند. بنابراین سرکه خاصیت ضد ویروسی دارد. همان طور که می‌دانید،هیدروژن ، برای نابود کردن باکتری و ویروس‌های مواد غذایی پیش از نگهداری غذا در یخچال بهکار می‌رود. برای تهیه اسپری‌هایی که بمنظور کنترل بیماری ذات الریه ، معمولاً درقاره آسیا مورد استفاده قرار می‌گیرند، ۵ درصداسید استیک و ۳ درصدهیدروژن را با هم مخلوط می‌کنند.
الکل
اتانول برای انسان از دوران باستان شناخته شده بود، زیرا این ماده، جزء اصلی مشروبات الکلی است. جداسازی آن بصورت اتانول نسبتا خالص احتمالا اولینبار توسط”جابربن حیان ” که صنعتتقطیر را گسترشداد، انجام شده است. البته بیشتر گمان می‌رود که اتانول خالص توسط”محمدزکریای رازی ” دانشمند ایرانی تولید شده باشد.
اتانول مورد استفاده در نوشابه‌های الکلی توسط فرایند تخمیراز متابولیسمگلوکز توسط گونهمخصوصی از مخمرها در غیاباکسیژن تولید می‌شود و در پایان فرایند تخمیر غلظت اتانول را باتقطیر بالامی‌برند. برای مخلوط اتانول باآب بالاترین نقطه آزئوتروپ جوش برای ۹۵% الکل و ۵% آب است. بنابراین جزء تقطیر شده مخلوط اتانول و آب نمی‌تواند خالصتر از ۹۵ درصد باشد. برایتولید اتانول خالص‌تر ، مقدار کمیبنزن به آن اضافهمی‌شود.
بنزن ، آزئوتروپ سه‌گانه ‌ای با آب و اتانول تشکیل می‌دهد و مخلوطدوباره تقطیر می‌شود. نتیجه این فرایند بدست آوردن اتانول بدون آب است. با این همهچند ppm بنزن در اتانول باقی می‌ماند که جذب آن در بدن از مشخصه‌های آسیب کبدی استکه در افراد الکلی دیده می‌شود.
اتانول سوخت نسبتا خوبی برای موتورهاست و در صنعت ،بصورتهای مختلفی استفاده می‌شود. اتانول مورد مصرف در صنعت را معمولا از واکنشکاتالیزوری آب بااتیلن تولیدمی‌کنند. این یک واکنش افزایشی است که در آن یکمولکول آبشکافته شده ، قطعات حاصل از آن به اتمهایکربن در پیوند دوگانهاضافه می‌شود. این فرایند ، تولید اتانول اقتصادی‌تر از تولید آن با مخمراست.
امروزه برای تولید تجارتی آسان آن تخمیر مواد آلی زائد مانند خرده چوبو خاک اره پیشنهاد شده است. اتانول صنعتی برای مصرف انسان ، نامناسب است، زیرا بهآن ، مقادیر کمیمتانول ومواد سمی دیگر اضافه می‌شود.
اتانول ، مایعی قابل احتراق و بی‌رنگ بوده ، یکی از انواعالکلهای موجود در نوشابه‌های الکلی است. گرانرویآن ، مانند آب است و بوی نسبتا تندیدارد. در صنعت بعنوان حلال و ماده واسطه شیمیایی برای تولید بیشتر ترکیبات آلیاستفاده می‌شود. بدلیل تشکیلپیوندهیدروژنی با هر نسبتی در آب حل می‌شود. اتانول در مقایسه با ترکیبات آلی که وزنمولکولی یکسانی با آن دارند،
نقطه جوش بالاتری دارد.
به عنوانمثال نقطه جوش پروپان که تقریبا وزن مولکولی برابری با اتانول دارد، ۴۳- درجهسانتی‌گراد است، درحالی‌که نقطه جوش اتانول ۷۸ درجه سانتی‌گراد است. دلیل ایناختلاف ، وجود پیوندهای هیدروژنی مربوط به گروهOHاست که نیروی جاذبه میانمولکولهای مجاور را افزایش می‌دهد. اتانول خاصیت ضعیف اسیدی و بازی از خود نشانمی‌دهد که خاصیت بازی آن بدلیلجفتالکترون تنهای اکسیژن بوده و خاصیت اسیدی آن ، بخاطر پیوندهیدروژن باعنصر الکترونگاتیواکسیژن است. اتانول با فلزات فعال  Na و K و Mg و … وارد واکنش شده ،اتوکسیدایجاد می‌کند.
کاربرد وسیعی  در صنعت به عنوان حلال و رنگ زدا و در بعضی کارخانجات به عنوان سوخت  مصرف دارد و در مصارف خانگی به عنوان حلال و تمیز کننده و ضد عفونی کننده  مصرف دارد . لازم به ذکر است این محصول در کار خانجات شوینده و آرایشی و بهداشتی به عنوان ماده حامل کاربرد فراوان دارد.اتانول بدلیل نقطه ذوب پائین در صنعت ضدیخ‌سازی استفاده می‌شود. حلال بسیار خوبی است و در صنعت عطرسازی ، رنگسازی و … استفاده می‌شود. محلول % ۸۵الی۷۰آن بعنوان محلول ضدعفونی کننده کاربرد دارد. اتانول با تغییر دادنپروتئین و حل کردنچربی ، میکروارگانیسمهای آنها را از بین می‌برد. البته این عمل فقط در برابرباکتریها وویروسها وقارچها موثر است، ولیدر مقابل هاگ ، باکتریها تاثیری ندارد. اتانول همچنین در صنایع مشروبات الکلی بهمیزان گسترده ای مورد استفاده قرار می‌گیرد

طرح توجیهی تولیدشیره,سرکه,الکل وآب انگوراز انگوروضایعات کشمش

۶۴صفحه
۳۰۰۰تومان

یک پاسخ
  1. چنگیز

پاسخی بدهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

WordPress SEO fine-tune by Meta SEO Pack from Poradnik Webmastera