به نام خدا

طرح توجیهی تولیدشیره,سرکه,الکل وآب انگوراز انگوروضایعات کشمش

محصولات موردبحث در این طرح به این شرح است:
شیره
اين ماده هم به صورت خانگي و هم به صورت صنعتي در کارخانجات نبات سازي ، شربت سازي ، قنادي ها و…. کاربرد فراوان دارد.شيره انگور را مي توان با شير، سر شير، خامه، ارده و فرني و … مخلوط کرده بعنوان جايگزين شکر استفاده کرد.
نحوه و موارد استفاده از شيره انگور:
۱-    به عنوان روکش دقيقاً همانند مربا مارمالاد جهت صبحانه
۲-    به عنوان روکش براي دسرها و بستني
۳-    به عنوان شيرين کردن همراه با شيره تازه انواع گوناگوني از خامه ها و روغن کنجد
۴-    جهت توليد سرکه و الکل با کيفيت بالا
۵-    جهت توليد نوشيدنيهاي سالم و بهداشتي
۶-    به عنوان رنگ دهنده جهت غذا و دارو
۷-    به عنوان ماده اي در صنعت نانوائي شکلات و شيريني پزي
آب انگور
نوشيدني است که از چلاندن و فشار دادن انگوربهدست مي آيد. آب انگور، نوشيدني خوشمزه اي است که در سراسر دنيا آن را مصرف ميکنند. بزرگترين صادر کننده آب انگور درجهان، کشوربرزيل و بعد از آن ايالت فلوريداي آمريکا مي باشد.  معمولاً براي صادر کردن آب انگور، ايننوشيدني را به صورت پودر درآورده و پس از رسيدن به کشور مقصد، پودر انگور را باآب مخلوط مي کنند و سپس اين آب انگور را عرضه مي نمايند.
آب انگور تازه، طعمترش دلچسبي دارد. حاوي مقادير زياديويتامين ث واسيد آسکوربيک  مي باشد وبنابراين، يکي از منابع خوب اين نوعويتامينمحسوب مي شود. برخي توليد کنندگانآب انگور به فراورده هاي خود،اسيدسيتريک يااسيد آسکوربيکاضافه مي کنند؛ در عين حال کهديگرمواد مغذياز جملهکلسيم وويتامين دهم به منظور افزايش خواص آبانگور به آن مي افزايند.
آب انگورکنسانترهمنجمد، نوعي فراورده است که توليدکنندگان بزرگ اين نوع نوشيدني در مبادلات کلان، معمولاً از اين شکل آب انگوراستفاده مي کنند.  زماني که به آب انگور کنسانتره که از حالت انجماد در آمده،آب اضافه کنند، دوباره به شکل آب انگور طبيعي بر مي گردد.تقريباً بيشتر آبانگور هاي مصرفي در آمريکا از اين نوع هستند. از آنجا که حجم آب انگور منجمدکنسانتره با حجم آب انگور معمولي تفاوت فاحشي دارد، بنابراين حمل و نقل اين نوع آبانگور بسيار راحت تر صورت مي گيرد و در نتيجه هزينه ها کاهش يافته و اين آب انگوربا قيمت باصرفه تري به مصرف کنندگان عرضه مي گردد و معمولا در دسترس مي باشد.
اگر چه تصور مي شود که آب انگور منجمد کنسانتره،تازگي آب انگور طبيعي را ندارد، بايد بدانيم که آب انگور طبيعي نسبت به اين نوعآب انگور بدمزه تر است؛ چون مدت زماني که صرف آب گرفتن، بسته بندي و حمل اين آبانگور ها براي مصرف نهايي مي شود، طعم و مزه آب انگور را دچار همان تغييراتي ميکند که ممکن است طي عمل منجمد کردن و کنسانتره ايجاد شود. بنابراين بيان اين که آبانگور منجمد کنسانتره طعم و مزه آب انگور طبيعي را ندارد، چندان درست نمي باشد.
در ايران اين محصول به عنوان خالص يا مخلوط جهت مصرف و به صورت آب ميوه عرضه مي گردد.آب ميوه، مايعي است که معمولاً درگياهان يافت مي شود. مثلاًآبانگور، عصارهميوه درخت انگور ميباشد. آب ميوه يکي از نوشيدني هاي رايج مردم دنياست.
هر آب ميوه اي ميزانخلوص مشخصي دارد. در برخي کشورها، آب ميوه ها، ۱۰۰ درصد خالص هستند. البته در بيشترجاها آب ميوه ها طبيعي نيستند.
کارخانجات توليد کننده آب ميوه، از ميوه هااسانسياعصارهتهيه مي نمايند و از مخلوط نمودن ايناسانس با شکر وآب، انواع آب ميوه تهيه مي کنند. اين نوع آب ميوه ها به دليل داشتنشکر، تنهاانرژي زا بوده ومعمولاً خواص زيادي ندارند. اما آب ميوه هاي تازه سرشار از انواعويتامين هاو املاح بوده و ارزش غذايي بسياربالايي دارند.

اغلب افراد سعي مي کنند که در وعده يصبحانه، يکليوان آب ميوه تازه بنوشند تا ويتامين هاي مورد نياز بدنشان در طول روز تامين شود.

معمولاً از ميوه هايآناناس،انبه،انگور،سيب،آلبالو،گيلاس،انگور،زرد آلو ،هلووانار آبميوه تهيه مي کنند.
آب انگور
آب ميوه مي تواند به حالتکنسانترهموجود باشد. کنسانتره، شکلي از ماده است که اکثر اجزاي اصلي تشکيل دهنده يا حلال آنرا حذف نموده اند. معمولاً با گرفتنآب موجود در يک محلول ياسوسپانسيون، مثلاً گرفتن آب موجود در آب ميوه و تبديل آن به پودر يا کنستانره تبديل مي شود.
فايده توليد کنسانتره اين است که با حذف آب، وزنمادهغذايي کاهش يافته و بنابراينحمل و نقل آن راحت تر و با صرف هزينه ي کمتر صورت مي گيرد، به علاوه کنسانتره را بهراحتي در هنگام مصرف با اضافه نمودن حلال (معمولاً آب)، به حالت اوليه خودبرگردانده و مصرف مي کنند
سرکه
جهت مصارف خانگي و کارخانجات توليد کننده صنايع غذايي از جمله کنسرو ها و ترشي سازي ها کاربرد دارد. براي طعم و مزه دادن به انواع غذاها از سرکه بعنوان نوعي چاشني استفاده مي‌کنند. درتهيه انواعترشيهم اينماده بسيار کاربرددارد.

سرکه ، نوعي مادهپاک کنندهخنثي (منظور از خنثي داشتن ثابت اسيدي بازي ۷ است)و ارزان قيمت است که بهمحيطزيست هم هيچ آسيبي نمي‌رساند (بر خلاف برخي مواد پاک کننده). معمولاً از سرکهسفيد براي پاک کردن استفاده مي‌شود. براي مثال ،مخلوط آب و سرکه (يک قسمتسرکه و چهار قسمت آب) قادر است تاشيشه‌هاي پنجره را بخوبي تميز کند. اگر احساس مي‌کنيد که پس از تميز کردن شيشه‌ها با سرکه ،شيشه‌هاچرب شده‌اند، نصف قاشقغذاخوريصابون مايع بهمخلوط اضافه کنيد. اين صابون مايع هر گونه لک و چربي شيشه را از بينمي‌برد.
لوله ها را مي‌توان با استفاده از مخلوطسرکه سفيدوجوششيرين تميز کرد. پس از مدت زمان معين ، چند گالن آب داخل لوله بريزيد تا اثرسرکه و جوش شيرين کاملاً از بين برود.
از سرکه در کشور چين بعنوان نوعيدارويخانگي استفاده مي‌شود. معمولاً سرکهرا براي جلوگيري از پخشويروس سارس وذات الريهمورد مصرف قرار مي‌دهند. بنابراين سرکه خاصيت ضد ويروسي دارد. همان طور که مي‌دانيد،هيدروژن ، براي نابود کردن باکتري و ويروس‌هاي مواد غذايي پيش از نگهداري غذا در يخچال بهکار مي‌رود. براي تهيه اسپري‌هايي که بمنظور کنترل بيماري ذات الريه ، معمولاً درقاره آسيا مورد استفاده قرار مي‌گيرند، ۵ درصداسيد استيک و ۳ درصدهيدروژن را با هم مخلوط مي‌کنند.
الکل
اتانول براي انسان از دوران باستان شناخته شده بود، زيرا اين ماده، جزء اصلي مشروبات الکلي است. جداسازي آن بصورت اتانول نسبتا خالص احتمالا اولينبار توسط”جابربن حيان ” که صنعتتقطير را گسترشداد، انجام شده است. البته بيشتر گمان مي‌رود که اتانول خالص توسط”محمدزکرياي رازي ” دانشمند ايراني توليد شده باشد.
اتانول مورد استفاده در نوشابه‌هاي الکلي توسط فرايند تخميراز متابوليسمگلوکز توسط گونهمخصوصي از مخمرها در غياباکسيژن توليد مي‌شود و در پايان فرايند تخمير غلظت اتانول را باتقطير بالامي‌برند. براي مخلوط اتانول باآب بالاترين نقطه آزئوتروپ جوش براي ۹۵% الکل و ۵% آب است. بنابراين جزء تقطير شده مخلوط اتانول و آب نمي‌تواند خالصتر از ۹۵ درصد باشد. برايتوليد اتانول خالص‌تر ، مقدار کميبنزن به آن اضافهمي‌شود.
بنزن ، آزئوتروپ سه‌گانه ‌اي با آب و اتانول تشکيل مي‌دهد و مخلوطدوباره تقطير مي‌شود. نتيجه اين فرايند بدست آوردن اتانول بدون آب است. با اين همهچند ppm بنزن در اتانول باقي مي‌ماند که جذب آن در بدن از مشخصه‌هاي آسيب کبدي استکه در افراد الکلي ديده مي‌شود.
اتانول سوخت نسبتا خوبي براي موتورهاست و در صنعت ،بصورتهاي مختلفي استفاده مي‌شود. اتانول مورد مصرف در صنعت را معمولا از واکنشکاتاليزوري آب بااتيلن توليدمي‌کنند. اين يک واکنش افزايشي است که در آن يکمولکول آبشکافته شده ، قطعات حاصل از آن به اتمهايکربن در پيوند دوگانهاضافه مي‌شود. اين فرايند ، توليد اتانول اقتصادي‌تر از توليد آن با مخمراست.
امروزه براي توليد تجارتي آسان آن تخمير مواد آلي زائد مانند خرده چوبو خاک اره پيشنهاد شده است. اتانول صنعتي براي مصرف انسان ، نامناسب است، زيرا بهآن ، مقادير کميمتانول ومواد سمي ديگر اضافه مي‌شود.
اتانول ، مايعي قابل احتراق و بي‌رنگ بوده ، يکي از انواعالکلهاي موجود در نوشابه‌هاي الکلي است. گرانرويآن ، مانند آب است و بوي نسبتا تنديدارد. در صنعت بعنوان حلال و ماده واسطه شيميايي براي توليد بيشتر ترکيبات آلياستفاده مي‌شود. بدليل تشکيلپيوندهيدروژني با هر نسبتي در آب حل مي‌شود. اتانول در مقايسه با ترکيبات آلي که وزنمولکولي يکساني با آن دارند،
نقطه جوش بالاتري دارد.
به عنوانمثال نقطه جوش پروپان که تقريبا وزن مولکولي برابري با اتانول دارد، ۴۳- درجهسانتي‌گراد است، درحالي‌که نقطه جوش اتانول ۷۸ درجه سانتي‌گراد است. دليل ايناختلاف ، وجود پيوندهاي هيدروژني مربوط به گروهOHاست که نيروي جاذبه ميانمولکولهاي مجاور را افزايش مي‌دهد. اتانول خاصيت ضعيف اسيدي و بازي از خود نشانمي‌دهد که خاصيت بازي آن بدليلجفتالکترون تنهاي اکسيژن بوده و خاصيت اسيدي آن ، بخاطر پيوندهيدروژن باعنصر الکترونگاتيواکسيژن است. اتانول با فلزات فعال  Na و K و Mg و … وارد واکنش شده ،اتوکسيدايجاد مي‌کند.
کاربرد وسيعي  در صنعت به عنوان حلال و رنگ زدا و در بعضي کارخانجات به عنوان سوخت  مصرف دارد و در مصارف خانگي به عنوان حلال و تميز کننده و ضد عفوني کننده  مصرف دارد . لازم به ذکر است اين محصول در کار خانجات شوينده و آرايشي و بهداشتي به عنوان ماده حامل کاربرد فراوان دارد.اتانول بدليل نقطه ذوب پائين در صنعت ضديخ‌سازي استفاده مي‌شود. حلال بسيار خوبي است و در صنعت عطرسازي ، رنگسازي و … استفاده مي‌شود. محلول % ۸۵الي۷۰آن بعنوان محلول ضدعفوني کننده کاربرد دارد. اتانول با تغيير دادنپروتئين و حل کردنچربي ، ميکروارگانيسمهاي آنها را از بين مي‌برد. البته اين عمل فقط در برابرباکتريها وويروسها وقارچها موثر است، وليدر مقابل هاگ ، باکتريها تاثيري ندارد. اتانول همچنين در صنايع مشروبات الکلي بهميزان گسترده اي مورد استفاده قرار مي‌گيرد

طرح توجیهی تولیدشیره,سرکه,الکل وآب انگوراز انگوروضایعات کشمش

۶۴صفحه
۳۰۰۰تومان