طرح توجیهی احداث سردخانه دو منظوره۱۲۱صفحه

به نام خدا

طرح توجیهی احداث سردخانه دو منظوره

فهرست مطالب
فصل اول : خلاصه گزارش
فصل دوم : معرفی طرح و سابقه
فصل سوم : مطالعه بازار
فصل چهارم : مواد اولیه و تاسیسات
فصل پنجم : مکان یابی و بررسی جنبه های زیست محیطی
فصل ششم : منابع نیروی انسانی
فصل هفتم : فنی و مهندسی
فصل هشتم : برنامه اجرائی و بودجه بندی
فصل نهم : برآورد ها و تجزیه و تحلیل مالی

انبار و سردخانه
انبار، محلی برای نگهداری کالاها و مواد است. در صنعت بر ای نگهداری مواد اولیۀ کالاهای نیم
ساخته، محصولات یک واحد تولیدی، قطعات یدکی دستگاهها و ماشینآلات و اجناس اسقاط و در تجارت
به منظور نگهداری اقلام و کالاهای خریداری شده برای توزیع و فروش، از انبار استفاده میشود.
نظر به این که اکثر مواد غذایی را نمیتوان در تمام مدت سال به طور تازه در اختیار داشت و یا در
منطقهای بنا به شرایط اقلیمی و جغرافیایی نمیتوان نوع خاصی از ماده غذایی را تولید کرد و یا تولید ما
بیشتر از مصرف در آن فصل است، انسان ناگزیر است مواد غذایی را به نحوی نگهداری نماید، تا در این
صورت بتواند در زمان لازم آن را برای مصرف به کار ببرد بنابراین، لازم است ماده غذایی مذکور را از حمله
حیوانات (مثل موش) و حشرات و موجودات ذربینی در امان نگه دارد. برای نگهداری این گونه مواد غذایی،
چه به صورت خام و چه به شکل فرایند شده، از انبار و سردخانه استفاده میشود.
بررسیهای به عمل آمده و آمارهای منتشر شده از سوی وزارت خانههای مربوط، نشان می دهد که
۳۰ درصد از کل ماده غذایی در کشور ما به علت نبود امکانات مناسب نگهداری و فرآیند لازم از – حدود ۵۰
بین میروند. چنانچه با روشهای مناسب، از جمله استفاده از انبار و سردخانه از ضایعات مواد غذایی
جلوگیری به عمل آید میتوان افراد بیشتری از جامعه را غذا داد بدون آنکه زمین زیادتری زیر کشت برود
و از طرف دیگر قیمت تمام شده مواد غذایی تا اندازه زیادی کاهش خواهد یافت.
مردم علاقه دارند در تمام فصلها محصولات کشاورزی را با نازلترین قیمت و به بهترین وجه ممکن
از نظر خواص ظاهری یا حفظ ارزش غذایی در دسترس داشته باشند. چون استفاده از سرما باعث حفظ دو
خاصیت فوق میگردد. در نتیجه، جلب رضایت خریدار باعث بالا رفتن سطح مصرف خواهد شد . سرما رامیتوان

در تمام دوره تولید محصول مورداستفاده قرار داد و محصول را به نحو احسن نگهداری نمود و درزمان دلخواه به بازار عرضه کرد.
انبار مواد غذایی را میتوان به دو دسته اصلی تقسیمبندی نمود، مواد غذایی بالای صفر درجه و
پایین صفر درجه سانتیگراد. در انبارهای با درجه حرارت زیرصفر درجه کالاهای انجمادی فاسدشدنی از
جمله گوشت، کره و … را نگهداری میکنند که درجه حرارت مذکور گاهی تا ۳۲ درجه سانتیگراد زیرصفر
میرسد. انبارهای بالای صفر را میتوان به دو دسته تقسیم نمود. مواد غذایی فاسدشدنی که لازم است در
درجه حرارت سردخانهای بین صفر و ۵ درجه سانتیگراد بوده مثل تخممرغ، انواع میوه و سبزی و دیگر
درجه حرارت معمولی حدود ۲۵ درجه سانتیگراد برای نگهداری انواع حبوبات و غلات.
نکتۀ قابل توجه در انبار و سردخانه و بالا و پایین نرفتن درجه حرارت آن و عدم تأثیر حرارت و
رطوبت بیرون در درجه حرارت داخل انبار میباشد به صورتی که درجه حرارت نبای د از اندازه معینی که
تغییر پیدا کند. تنظیم شده است با تناوب ۱
نگهداری مواد غذایی به طریق سنتی در شکل خود از قدیمترین روشهای نگهداریست که در اکثر
نقاط جهان رایج بوده است و هماکنون هم در بعضی نقاط دور افتاده و روستاهای ایران رواج دارد.
این نکته گفتنیست که روشهای نگهداری مواد غایی به طریق سنتی، روش های بسیار ارزان و
تقریباً بدون خرج و تجهیزات و ماشینآلات هستند……………

خلاصه مشخصات طرح
نام سردخانه
ویژگی محصول یا طرح استفاده صنایع تبدیلی، کشاورزی، بازرگانی
ظرفیت پیشنهادی طرح (تن) ۲,۰۰۰
موارد کاربرد جهت نگهداری محصولات در دمای
زیر صفر و بالای صفر
مواد اولیه مصرفی عمده (مقدار داخلی یا خارجی)
خرید مرغ (قرارداد با سازمان بازرگانی استان)،
خرید سوسیس و کالباس، خرید گوشت
برزیلی، خرید میوه و تره بار
اشتغالزایی (نفر) ۳۶
۳۱,۰۰۰ (۲m) زمین مورد نیاز

طرح توجیهی احداث سردخانه دو منظوره

۱۲۱صفحه

۳۰۰۰تومان