به نام خدا

طرح توجیهی تولید پوره میوه جات و مرکبات

از نقطه نظر علوم صنا ی ع غذایی، پوره محصولی است که از خمیر میوه ها تهیه می شود. طرز تهیه آن
بدین صورت است که پس از آماده سازی محصول (نظیر پوست گیری، تخمدان گیری و هسته گیری )
بافت آن را با استفاده از بخار کاملاً نرم می کنند و سپس محصول را از صافی و فیلترهای مخصوص عبور
می دهند. محصول به دست آمده را با شکر یا بدون آن در قوطی ها بسته بندی کرده و یا به صورت
خشک شده در بازار عرضه می نمایند.پوره معمولاً جهت مصارف ساخت لو اشک ، مصارف کودکان (استفاده در تولید غذای کودک ) و یا مصارف دیگر مانند استفاده در ساخت بستنی، مصرف به عنوان تنقلات و غیره تهیه و عرضه می گردد.

شرایط اقلیمی کشورمان طوری است که عموماً در هر فصل آن گستره ای از انواع میوه و سبزیجات
در بازار وجودداشته و نیاز مردم به این محصولات به وسیله عرضه محصولات کشاورزی تازه تأمین
می گردد. لیکن در بسیاری از کشورهای جهان چنین شرایطی وجود ندارد و لذا بازار اجباراً به سوی
مصرف این محصولات در اشکال مختلف فرآوری شده آنها مانند پوره، منجمد، کنسرو شده، خشک شده
و غیره روی می آورند. از اینرو در کشورهای صنعتی ج هان که رژیم غذایی مردم از اهمیت بالایی
برخوردار است، پوره میوه و سبزیجات نیز از ارزش قابل توجهی بین مردم دارا بوده و سالانه مقادیر
انبوهی از این محصول از طریق واردات از کشورهای دیگر مورد معامله قرار می گیرد

خلاصه طرح
نام محصول تولید پوره میوه جات و مرکبات
ظرفیت پیشنهادی طرح (ظرفیت عملی) ۸۰۰ تن در سال
موارد کاربرد:تولید لواشک ها -تولید غذای کودک -مصرف به صورت مستقیم -مصرف به عنوان نوشیدنی
مواد اولیه مصرفی عمده: انواع میوه (گلابی، پرتقال، سیب، هلو، آلبالو، گیلاس و آلو)
کمبود محصول (پایان برنامه توسعه چهارم) ۱۹۶۷۹ تن در سال
اشتغال زایی (نفر) ۳۵
زمین مورد نیاز (مترمربع) ۳۵۰۰

۶۲صفحه

۳۰۰۰تومان