به نام خدا

طرح توجیهی تولید انواع غذاهای آماده و نیمه آماده

شرایط کنونی زندگی انسان و نفوذ مدرنیزه شدن در جوامع امروزی، بسیاری از عادات غذایی انسان را
تغییر داده است. آهنگ سریع زندگی، اشتغال زنان، کمبود وقت، فاصله زیاد بین محل کار و منزل و ترافیک سبب
افزایش تمایل انسان امروزی به غذاهای آماده و نیمه آماده شده است . شاید بتوان گفت این دسته از مواد غذایی قسمت
اساسی مهمترین بخش تغذیه انسان را تشکیل می دهند. در این میان ذائقه بسیاری از مردم نیز به این غذاها عادت کرده
است و آنها را لذیذتر از غذاهای سنتی می دانند .

اغلب غذاهایی Fast Foodیا به عبارتی دیگر غذاهایی که از آنها به عنوان غذای حاضری نام برده می شود  غذاهای
نظیر پیتزا، همبرگر، چیزبرگر، انواع ساندویچ ، مرغ سوخاری، ناگت مرغ، سیب زمینی سوخاری هستند که از
رستوران های عرضه کننده این نوع غذاها تهیه می شود . وجه تمایز رستورا نهای فست فود با دیگر رستوران ها در این
است که غذای از پیش آماده شده را پس از مدت زمان کوتاهی بعد از دریافت سفارش مشتری به او تحویل خواهند
داد. معمولا غذاهای فست فود به صورت یکجا و در حجم زیاد و از قبل تهیه شده و در طول روز گرم نگه داشته
می شوند یا مدت زمان کوتاهی پس از دریافت سفارش مشتری گرم شده و به او تحویل داده خواهد شد

در این رستوران ها معمولا غذاها با قیمت پایین تری عرضه می شوند. در اغلب کشورهای دنیا در رستورا نهایی که
غذاهای فست فود عرضه می کنند پول غذا در هنگام سفارش دریافت می شود و در حقیقت رستوران هایی که غذاهای
فس تفود تهیه می کنند معمولا جایی برای نشستن و غذا خوردن ندارند و به همین علت با توجه به این که راه اندازی
رستوران های فست فود مستلزم داشتن امکانات زیاد نخواهد بود در سال های اخیر تعداد این رستوران ها در کشو رهای در
حال توسعه بشدت افزایش یافته است. بسیاری از کارشناسان بر این باورند که غذاهای فست فودی که در اغلب کشورها
مورد علاقه نوجوانان و جوانان بوده و جایگزین بسیاری از وعد ههای اصلی غذایی در برنامه غذایی روزانه آنها شده اند
نمادی از زندگی مدرن و ماشینی در دنیای امروز است، اما بر خلاف گفته این گروه از کارشناسان عرضه غذاهای
حاضری یا آماده قدمتی بیش از این دارد. شاید برایتان جالب باشد بدانید که از گذشته های دور در روم باستان دک ههایی
وجود داشته است که نان و نوشیدنی می فروختند یا این که فروش رشته فرنگی آماده یا همان نودل در فروشگاه های
کوچک در کشورهایی مانند چین، کره و ژاپن تنها در سا لهای اخیر متداول است یا این که دک ههای فلافل فروشی در
کشورهای خاورمیانه قدمتی بسیار دیرینه دارند

خلاصه طرح
عنوان شرح
نوع صنعت صنایع غذایی و تبدیلی
نام محصولات
انواع محصولات غذایی آماده و نیمه آماده بر پایه انواع گوشت ، سبزیجات ، محصولات
شیلاتی ، انواع محصولات زراعی و کشاورزی
ظرفیت سالیانه ۴۰۰۰ تن
کاربردهای متداول محصول مصرف غذایی و خوراکی برای اقشار مختلف جامعه
میزان تولید داخلی حدود ۱۵۰ الی ۱۸۰ هزار تن
میزان واردات دو سال گذشته
واردات به صورت مواد خام ( مانند انواع گوشت) بوده و واردات به صورت غذای آماده و
نیمه آماده اندک بوده و در تعادل بازارهای داخلی نقش مهمی ندارد .
میزان مصرف سالانه کشور : حدود ۲۰۰ هزار تن / استان : حدود ۳۰۰۰ تن
میزان کمبود یا مازاد تا پایان برنامه پنجم حدود ۵۰ هزار تن
نام مواد اولیه اصلی و محل تامین آن در نوعی از ترکیب محصولات به صورت نمونه : مرغ ، ماهی ، انواع افزودنی ها

مساحت زمین (متر مربع) ۴۵۰۰

طرح توجیهی تولید انواع غذاهای آماده و نیمه آماده

۲۵۷صفحه

۵۰۰۰تومان