طرح توجیهی تولیدفرآورده های گوشتی از آبزیان

به نام خدا

طرح توجیهی تولیدفرآورده های گوشتی از آبزیان

با مقایسه سرانه مصرف آبزیان در سبد غذایی جامعه ایرانی و فاصله بسیار زیاد بین
ارقام و اعداد سرانه مصرف جهانی بایستی علل عدم مصرف آن درجامعه را بررسی و به
رفع آن پرداخت ، چرا که قرار گرفتن آبزیان در سبد غذایی مردم نقش مهمی در
سلامت جامعه ایفا می نماید. مصرف گوشت سفید در مقایسه با گوشت قرمز از سلامت
بالاتری برخوردار است و برطبق آخرین یافته های محققین علوم تغذیه و پزشکی
مصرف صحیح آبزیان از بروز بسیاری از بیماریها جلوگیری می کند . سرانه مصرف
۵.۷ کیلوگرم و در سال جاری معادل ۷.۲ کیلوگرم ، آبزیان در کشور در سال ۱۳۸۴
بوده است، این در حالی است که سرانه مصرف آبزیان در دنیا ۱۶ کیلوگرم است. طبق
آمار منتشره از اداره کل شیلات کشور تنها ۵۴ درصد ایرانیان ماهی و میگو مصرف می
کنند. علاوه بر برگزاری سمینارها و ترویج فرهنگ مصرف آبزیان که در سالهای اخیر
صورت گرفته است ، تنها راه افزایش مصرف سرانه ی آبزیان در کشور تولید غذاهای
دریایی آماده ی مصرف نظیر انواع فیش برگر و ناگت ، میگو برگر و ..و نرویج مصرف آن
ها بین گروه های مختلف مصرف کننده است .این محصولات دارای ۵ ویژگی زیر
هستند :
-۱ نیاز به آماده سازی ( یا پاک کردن) محصول نیست؛
-۲ با توجه به این که حدود نیمی ازفرمول محصول
گوشت ماهی / میگو ومابقی مواد پروتئینی گیاهی و
غیره است . از قیمت های مناسبی برخوردارند؛
-۴ طعم مناسبی دارند و برای کسانی که طعم ماهی را دوست ندارند خوشایند است ؛
-۵ به راحتی مصرف می شوند
-۶ برای کلیه ی گروه های سنی قابل استفاده است.

خلاصه طرح:
نام محصول: فرآورده های گوشتی از آبزیان
موارد کاربرد :خوراک جهت تغذیه انسان
ظرفیت پیشنهادی: ۲۰۰۰ تن
عمده مواد اولیه: انواع ماهی و میگو
سرمایه گذاری ثابت: ۳۸۵۹۶ میلیون ریال
سرمایه در گردش: ۱۸۵۱۳.۹ میلیون ریال
زمین مورد نیاز: ۵۰۰۰ متر مربع

۷۶صفحه

3000تومان