به نام خدا
طرح توجيهي توليدشیره خرما و فرآوری آن

 ایران یکی از بزرگترین تولید کنندگان خرما در جهان است و سالانه مقادیر انبوهی خرما , شیره خرما و خوراک دام به سایر کشورهای جهان صادر مینماید و بعنوان یکی از کشورهای غنی از این محصولات می باشد

موارد مصرف و کاربرد:

  شيره خرما

 شيره تصفيه شده خرما داراي مصارف زير مي باشد :

 -تهيه نوشابه ها

 اين نوشابه ها كه تحت عنوان آب ميوه خرما ( date juice ) در جهان شناخته شده اند ، جايگاه بسيار خاصي در نزد خانواده ها پيدا كرده اند . مصرف اين نوشابه ها همانند نوشابه هاي گاز دار معمولي عموميت داشته و شيوه بسته بندي نيز مشابه نوشابه هاي گازدار است .

 

   بازار اكثر كشورهاي اروپائي ، آمريكائي و آسيائي مملو از انواع آب ميوه خرما مي باشد كه با قيمت بين ۷/۰ تا يك دلار براي هر بطري ۳۰۰CC بفروش مي رسد.

 

   – تهيه ترشي خرما

   ترشي خرما يك محصول دلچسب در بين كشورهاي اروپايي است . دراين كشورها ذائقه مردم ترش و شيرين را نيز مي پسندد و بنابراين ترشي خرما از جايگاه بسيار خوبي برخوردار مي باشد.

   – تهيه سس خرما

   شيرة خرما در تهيه سس خرما مورد مصرف دارد . علت مصرف شيره در اين فرآورده مزه شيرين و همچنين خوش طعمي و ويسكوزيته مناسب آن مي باشد.

 

   -مصرف شيره بصورت مستقيم در خانواده ها

 

   شيرة خرما يك غذاي مقوي و خوش طعم است . از اينرو مصرف آن بصورت مستقيم در خانواده ها عموميت دارد . شكل مصرف آن بصورت مستقيم ، به همراه ساير لبنيات ، به همراه نان ، استفاده در چاي و قهوه ، پخت برخي غذاها ، شيرين كردن برخي فراورده هاي خانگي مانند آب ميوه هاي خانگي ، دسرها و موارد مشابه مي باشد .

 

   با توجه به مطالعات انجام گرفته و جستجوهاي انجام شده در شبكه هاي اطلاعاتي ( اينترنتي ) بازار شيره خرما از كشورهاي آسيائي از چين گرفته تا كشورهاي اروپائي و آمريكا عموميت فراوان دارد بطوريكه شيره در انواع ظروف مختلف بسته بندي و ارائه مي گردد كه در ادامه مطالعات نمونه هايي از اين بسته بندي ها و بازار آن آورده خواهد شد.

   – مصرف به عنوان شيرين كننده

در قسمت فني اين گزارش ، آناليز كامل شيره خرما مورد بحث قرار خواهد گرفت و بواسطه آن نشان داده خواهد شد كه قندهاي موجود در خرما بيشتر از نوع احيا ء كننده آن يعني فروكتوز و گلوكز است . اين قندها در مقايسه باساكاروز (شكر معمولي) داراي مزاياي نسبي بسيار خوبي مي باشند كه از جمله آنها مي توان به بهداشتي و طبيعي بودن آنها و همچنين قدرت شيرين كنندگي بيشتر اشاره كرد . طبيعي بودن قندهاي احياء كننده، سبب جذب راحت آن توسط بدن و نبود عوارض جانبي مانند چاقي ، فشارخون، مشكلات قندي و ديابتي كه از خصوصيات لاينفك مصرف شكر معمولي (ساكاروز) است مي باشد بنابراين

بازار با عنايت كامل به خصوصيات فوق الذكر از شيره خرما بعنوان عامل شيرين كننده در موارد زير استفاده مي نمايد.

  • آب ميوه ها

   شيرة خرما در توليد برخي آب ميوه ها بعنوان شيرين كننده و طعم دهنده مورد استفاده قرار مي گيرد . البته نيازي به يادآوري نيست كه سازگاري طعم خرما با طعم ميوه پايه از دلايل مهم استفاده رو به رشد خرما در اين شاخه از صنعت است . كه از ميوه هاي سازگار با شيره خرما مي توانيم به ليمو ، زرد آلو و هلو اشاره نمائيم .

  • تهيه بستني هاي ميوه اي

   شيره خرما به ميزان بسيار زياد در توليد بستني هاي ميوه اي كاربرد دارد . رنگ شفاف ، طعم دل نشين و خاصيت سازگاري آن با ساير افزودني هاي بستني از علل انتخاب شيره خرما در فرمولاسيون ساخت بستني هاي ميوه اي بشمار مي رود.

  • تهيه شيريني هاي آردي

   شيره خرما بعنوان شيرين كننده قوي در ساخت انواع بيسكويت ها ، كيك ها ، شيريني ها و حلوا قابليت استفاده دارد.

  • توليد مرباها

   خاصيت سازگاري طعم خرما با بيشتر ميوه ها و سبزي ها و همچنين شيريني بالاي آن سبب گرديده است كه اين كالا  بتواند بعنوان جايگزين كامل يا بخشي از شكر مصرفي در توليد انواع مربا ها ، دسرها و ژله ها گردد . همچنين مرباي خالص خرما كه صرفاً از شيره خرما بعنوان مواد اوليه استفاده مي كند يكي ديگر از موارد مصرف شيره خرما بشمار مي رود . 

اشتغالزايي:۷نفر

۵۸صفحه

۳۰۰۰تومان