طرح توجیهی تولیدشیره خرما و فرآوری آن

به نام خدا
طرح توجیهی تولیدشیره خرما و فرآوری آن

 ایران یکی از بزرگترین تولید کنندگان خرما در جهان است و سالانه مقادیر انبوهی خرما , شیره خرما و خوراک دام به سایر کشورهای جهان صادر مینماید و بعنوان یکی از کشورهای غنی از این محصولات می باشد

موارد مصرف و کاربرد:

  شیره خرما

 شیره تصفیه شده خرما دارای مصارف زیر می باشد :

 -تهیه نوشابه ها

 این نوشابه ها که تحت عنوان آب میوه خرما ( date juice ) در جهان شناخته شده اند ، جایگاه بسیار خاصی در نزد خانواده ها پیدا کرده اند . مصرف این نوشابه ها همانند نوشابه های گاز دار معمولی عمومیت داشته و شیوه بسته بندی نیز مشابه نوشابه های گازدار است .

 

   بازار اکثر کشورهای اروپائی ، آمریکائی و آسیائی مملو از انواع آب میوه خرما می باشد که با قیمت بین ۷/۰ تا یک دلار برای هر بطری ۳۰۰CC بفروش می رسد.

 

   – تهیه ترشی خرما

   ترشی خرما یک محصول دلچسب در بین کشورهای اروپایی است . دراین کشورها ذائقه مردم ترش و شیرین را نیز می پسندد و بنابراین ترشی خرما از جایگاه بسیار خوبی برخوردار می باشد.

   – تهیه سس خرما

   شیره خرما در تهیه سس خرما مورد مصرف دارد . علت مصرف شیره در این فرآورده مزه شیرین و همچنین خوش طعمی و ویسکوزیته مناسب آن می باشد.

 

   -مصرف شیره بصورت مستقیم در خانواده ها

 

   شیره خرما یک غذای مقوی و خوش طعم است . از اینرو مصرف آن بصورت مستقیم در خانواده ها عمومیت دارد . شکل مصرف آن بصورت مستقیم ، به همراه سایر لبنیات ، به همراه نان ، استفاده در چای و قهوه ، پخت برخی غذاها ، شیرین کردن برخی فراورده های خانگی مانند آب میوه های خانگی ، دسرها و موارد مشابه می باشد .

 

   با توجه به مطالعات انجام گرفته و جستجوهای انجام شده در شبکه های اطلاعاتی ( اینترنتی ) بازار شیره خرما از کشورهای آسیائی از چین گرفته تا کشورهای اروپائی و آمریکا عمومیت فراوان دارد بطوریکه شیره در انواع ظروف مختلف بسته بندی و ارائه می گردد که در ادامه مطالعات نمونه هایی از این بسته بندی ها و بازار آن آورده خواهد شد.

   – مصرف به عنوان شیرین کننده

در قسمت فنی این گزارش ، آنالیز کامل شیره خرما مورد بحث قرار خواهد گرفت و بواسطه آن نشان داده خواهد شد که قندهای موجود در خرما بیشتر از نوع احیا ء کننده آن یعنی فروکتوز و گلوکز است . این قندها در مقایسه باساکاروز (شکر معمولی) دارای مزایای نسبی بسیار خوبی می باشند که از جمله آنها می توان به بهداشتی و طبیعی بودن آنها و همچنین قدرت شیرین کنندگی بیشتر اشاره کرد . طبیعی بودن قندهای احیاء کننده، سبب جذب راحت آن توسط بدن و نبود عوارض جانبی مانند چاقی ، فشارخون، مشکلات قندی و دیابتی که از خصوصیات لاینفک مصرف شکر معمولی (ساکاروز) است می باشد بنابراین

بازار با عنایت کامل به خصوصیات فوق الذکر از شیره خرما بعنوان عامل شیرین کننده در موارد زیر استفاده می نماید.

  • آب میوه ها

   شیره خرما در تولید برخی آب میوه ها بعنوان شیرین کننده و طعم دهنده مورد استفاده قرار می گیرد . البته نیازی به یادآوری نیست که سازگاری طعم خرما با طعم میوه پایه از دلایل مهم استفاده رو به رشد خرما در این شاخه از صنعت است . که از میوه های سازگار با شیره خرما می توانیم به لیمو ، زرد آلو و هلو اشاره نمائیم .

  • تهیه بستنی های میوه ای

   شیره خرما به میزان بسیار زیاد در تولید بستنی های میوه ای کاربرد دارد . رنگ شفاف ، طعم دل نشین و خاصیت سازگاری آن با سایر افزودنی های بستنی از علل انتخاب شیره خرما در فرمولاسیون ساخت بستنی های میوه ای بشمار می رود.

  • تهیه شیرینی های آردی

   شیره خرما بعنوان شیرین کننده قوی در ساخت انواع بیسکویت ها ، کیک ها ، شیرینی ها و حلوا قابلیت استفاده دارد.

  • تولید مرباها

   خاصیت سازگاری طعم خرما با بیشتر میوه ها و سبزی ها و همچنین شیرینی بالای آن سبب گردیده است که این کالا  بتواند بعنوان جایگزین کامل یا بخشی از شکر مصرفی در تولید انواع مربا ها ، دسرها و ژله ها گردد . همچنین مربای خالص خرما که صرفاً از شیره خرما بعنوان مواد اولیه استفاده می کند یکی دیگر از موارد مصرف شیره خرما بشمار می رود . 

اشتغالزایی:۷نفر

۵۸صفحه

۳۰۰۰تومان

یک پاسخ
  1. admin

پاسخی بدهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

WordPress SEO fine-tune by Meta SEO Pack from Poradnik Webmastera