به نامخدا

طرح توجیهی تولیدرب فلفل

فلفل ها در گروه سبزی ها قرار دارد از فلفل سبز دلمه ای تا فلفل تند قرمز ، همگی در یک گروه غذایی جای می گیرند و
تقریبًا دارای یک سری از خواص مفید برای بدن هستند .هفت هزار سال قبل از میلاد مسیح، در آمریکای جنوبی و مرکزی
از این سبزی به عنوان چاشنی در غذاها استفاده می شد و با سفر کریستف کلمب به این مناطق، این سبزی به کشورهای
اروپایی، سپس به سراسر دنیا معرفی شده است.
فلفل گیاهی است که در آب و هوای نیمه گرمسیری و گرمسیری می روید . میوه آن در پوششهای غلافی بلند که به موازات
رسیدن، رنگ قرمز، نارنجی یا زرد به خود می گیرد، می روید.میوه این گیاه به صورت خام، پخته شده، خشک یا در قالب
چاشنی پودری در صنایع غذایی و دارویی، مصرف میشود. که در این طرح تهیه رب فلفل (فلفل پخته شده )مورد بررسی
قرار می گیرد.

بررسی و ارائه اطلاعات لازم در زمینه قیمت تولید داخلی محصول : – ۴
پارامترهای مختلفی بر قیمت محصول موثر خواهند بود که برخی از پارامترهای مهم در ذیل شرح داده شده است:
١- قیمت مواد اولیه مصرفی که یکی از مهمترین هزینه های متغیر تولید می باشد و نقش عمده ای را در تعیین قیمت
تمام شده محصول دارد.
٢- منطقه جغرافیایی احداث واحد به خصوص از لحاظ دسترسی به منابع تامین مواد اولیه و کانونهای مصرف محصول،
هزینه های مربوط را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
٣- نوع تکنولوژی مورد استفاده از طریق تاثیر بر سرمایه گذاری ، کیفیت محصول تولیدی و میزان ضایعات و….بر قیمت
فروش محصول موثر خواهد بود.
۴- هزینه نیروی انسانی مورد نیاز تاثیر مستقیم در هزینه های متغیر تولید و قیمت تمام شده محصول دارد.
۵- ظرفیت تولید واحد بر روی قیمت فروش محصول موثر است، به این ترتیب که افزایش ظرفیت تولید از طریق سرشکن
نمودن هزینه های سربار باعث کاهش قیمت تمام شده محصول می گردد.
با توجه به نکات فوق، قیمت فروش محصول تولید شده علاوه بر این که می بایست هزینه های تولید را تامین نماید، باید
در حدی باشد که بتوان سهمی از بازار را بدست آورد. همچنین در صورتی که صادرات محصول تولیدی نیز مد نظر قرار
گیرد، قیمت گذاری باید به نحوی باشد که رقابت با تولیدکنندگان خارجی امکان پذیر باشد.

یکی از محصولات اصلی فلفل، رب آن است که به صورت کنسرو در وز نهای متفاوت و همچنین به صورت فله ای به
منظور استفاده درپخت غذا های مختلف به بازار عرضه می شود .برای تهیه رب فلفل، اغلب از فلفل دلمه ای قرمز و فلفل قرمز
تند درشت ، دارای پوست نازک ، بافت نرم و فلفل های سالم استفاده می شود.
۱ کالای قابل جانشین : – ۶
از آنجائیکه محصولات مورد اشاره به عنوان طعم دهنده و رنگ دهنده به انواع غذا ها مورد بهره قرار می گیرد میتوان به
نوعی فلفل را به شکل خرد شده و رنده شده مستقیما مورد استفاده قرار داد لیکن به لحاظ سهولت در کاربرد و همچنین
دسترسی آسان در فصول مختلف سال (پاییز و زمستان) و نیز ماندگاری در نگهداری و نیز قیمت تمام شده مناسب ، امکان
رقابت با اشکال مورد اشاره در طرح را نخواهند داشت

خلاصه طرح:
نام محصول رب فلفل
ظرفیت پیشنهادی سالانه طرح ۶٠٠ تن در سال
موارد کاربرد محصول در انواع غذا ها به عنوان طعم دهنده و رنگ دهنده مورد استفاده قرار می گیرند
میزان تولید داخلی جمع کل میزان تولید رب ،بجز رب گوجه فرنگی در حال حاضر معادل ١۴٠۵ تن می باشد
میانگین واردات در سال گذشته واردات در سال ١٣٨٩ معادل ٣١٨.٢ تن بوده است
میزان مصرف سالانه کشور میزان مصرف رب فلفل سالانه کشور معادل ١۶٢٠.۶ تن میباشد.
میزان کمبود یا مازاد تا پایان برنامه
پنجم
با توجه به مصرف داخلی ومیزان تولید ، میزان کمبود رب فلفل تا پایان برنامه
پنجم(سال ١٣٩٢ ) معادل ۶٨٢ تن میباشد.
اسامی مواد اولیه عمده فلفل دلمه ای قرمز و فلفل قرمز تند و نمک
میزان مصرف سالانه مواد اولیه اصلی جمعا: ٢٢٢١۵ میلیون ریال
اشتغال زایی ( نفر ) ١۵ نفر
زمین موردنیاز:۲۰۰۰مترمربع

طرح توجیهی تولیدرب فلفل

۳۶صفحه

۳۰۰۰تومان