طرح توجیهی تولید نشاسته از سیب زمینی

به نام خدا

طرح توجیهی تولید نشاسته از سیب زمینی

موارد مصرف و کاربرد
نشاسته می تواند باعث افزایش ویسکوزیته، تشکیل ژل و فیلم، افزایش جذب و نگهداری آب و ایجاد بافت در مواد
در آب نبات ها، آدامس ها  قوام دهنده، ابری کننده غذایی شود. در صنایع غذایی از نشاسته بعنوان عامل پیکر دهنده ۰
و پرکننده ها استفاده می شود. موارد کاربرد آن در صنایع نانوایی، شیرینی سازی، صنایع گوشت، انواع سس ها، دسرها و
سوپ ها می باشد. نشاسته در ترکیب پودرهای نانوایی و مواد بهبود دهنده پخت جهت کاهش بیاتی نان، در
در صنایع پخت پیش از قالب گیری ،pH فرمولاسیون بیسکویت، کیک و کراکر برای بهبود بافت، تردی فر آورده و کنترل
و برای جلوگیری از چسبیدن خمیر به قالب نیز به کار می رود. همچنین برای ایجاد قوام و پایداری در تهیه انواع دسرها،
سس ها و ماست میوه ای از نشاسته استفاده می شود. از نشاسته در صنایع کنسروسازی (در تهیه سوپ ها و خوراکهای
آماده)، صنایع گوشت (در فرمولاسیون سوسیس و کالباس به عنوان ماده پرکننده و نگهدارنده آب)، صنایع تولید غذاهای
منجمد (مانند بستنی به عنوان جایگزین چربی)، آدامس، قهوه، شیر کندانسه (به عنوان ماده پرکننده) نیز استفاده می شود.
در تولید دکستروز، دکسترین، گلوکز مایع و سایر انواع شربت های گلوکز از نشاسته استفاده می شود. بدین صورت که
از هیدرولیز نشاسته تحت شرایط معین، دکسترین و گلوکز مایع تهیه می گردد که هر کدام به نوبه خود کاربردهایی
دارند.
خواص کاربردی نشاسته و مشتقات آن محدود به صنایع غذایی نمی شود و در صنایع دیگر نظیر صنایع شیمیایی،
داروسازی و تولید لوازم بهداشتی، حفاری چاه نفت، تولید پارچه، کاغذ، چسب و رنگ سازی نیز کاربردهای ارزشمندی
دارد. نشاسته طبیعی سیب زمینی جسمی چسبنده و کش دار است. از نشاسته با آب گرم چسبی می سازند که دارای
قدرت چسبندگی بالا است و در صحافی کتاب و در کاغذ دیواری، آهار زند به لباس و تکمیل پارچه به کار برده می
شود. نشاسته را برای غلظت دادن مرکب چاپ هم به کار می برند. در کندن چاه های بسیار ژرف (عمیق) برای آماده
کردن آبی که روی مته چاه کنی می ریزند؛ از نشاسته بهره گیری می کنند.
از نشاسته سیب زمینی بیشتر در صنایع کاغذ سازی ( ۶۰ %) و سپس نساجی ( ۳۰ %) استفاده می شود و فقط ۱۰ % آن در
صنایع غذایی کاربرد دارد. همچنین ضایعات مجموعه فرآیند نشاسته سیب زمینی که عمدتاً حاوی مواد فیبری و سلولزی پوست سیب زمینی می باشد؛ پس از پرس کردن و کاهش درصد رطوبت آن، برای خوراک دام می تواند مورد استفاده
قرار گیرد.

نام طرح:نشاسته از سیب زمینی
ظرفیت پیشنهادی طرح (ظرفیت عملی):۴۰۰۰تن در سال
موارد کاربرد:نشاسته سیب زمینی یک محصول واسطه ای و ماده اولیه در صنایع
کاغذ سازی، نساجی، غذائی، چسب سازی، ریخته گری، حفر چاه
های عمیق و … می باشد
مواد اولیه مصرفی عمده:سیب زمینی
کمبود محصول (پایان برنامه توسعه چهارم):۱۱۲۰۰۰۰ تن
اشتغال زایی:۳۷ نفر
زمین مورد نیاز:۲۰۰۰ مترمربع
۳۶صفحه

۳۰۰۰تومان

2 دیدگاه
  1. Alireza Akbari
    • admin

پاسخی بدهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

WordPress SEO fine-tune by Meta SEO Pack from Poradnik Webmastera